Läs här vad som händer i Skogsberg

22. okt, 2018

Lovis är nu hos "bästa fodervärden" där hon får allt hon behöver, och lite till. Jag är så himla glad att hon hamnade just där. Min lilla Lovis har idag haft ryttare på ryggen och tyckte visst att det var helt ok. Ja, jag vet att hon är cool, men hon har ändå bar haft någon på ryggen en endaste gång.

Lovis är fortfarande till salu, och jag har fått en del svar men är inte nöjd med det, jag vill ha henne till ett hem med jämnstora kompisar och inte kompis till ett halvblod tex. de är för stora för att ge Lovis det som hästkompisar ger varandra, klikompisar tex. Nej, jag vill inte ha det så.

Jag önskar att någon vill ha henne för hennes egen skull, köra/rida in och kanske ta något föl för hon är ändå klass 1, så det är inte alls uteslutet att avla på henne.

Idag har vi röjt ytterligare i stallet, bl.a ska container bort som vi fått låna. Vi fick ju inte lägga skiten på den stensatta gödselplattan. Mina pållar räknades som 3 hästar fast de var så små. Två hästar var ok utan gödselplatta. Men om jag haft tex 30 får, var det ok utan gödselplatta, var sjutton ligger logiken i det ? Hur som nu är mina 25 år med shettisar slut, och jag slipper bråka med myndigheterna för att få hålla två shettisar som det var nu, utan container.

Ta hand om er ! Lovar inte att vi hörs, för när det här abbonnemanget upphör, så finns nog inte sidan mer. MEN, jag skulle vilja öppna en Blogg ? Vi får se !

 

18. okt, 2018

Idag fick min fina underbara Madicken gå till hästhimlen. Jag kan knappt fatta det, att aldrig mer få höra hennes gnägg när man kommer till stallet, eller ropar på henne i hagen. Hon fick 16 år av livet, men de sista 6 åren var ett ständigt jobb med hennes tänder. 2-3 ggr/år fick hon rensa tandfickor, raspa hakar och nu senast karies som spritt sig upp mot tandbenet. Det fanns tyvärr inget mer man kunde göra, så vet. tyckte det var bäst för henne att få sluta sina dagar. Hon kommer alltid finnas kvar i mitt hjärta som en av de finaste pållar jag haft.

12. okt, 2018

Som nog alla vet vid det här laget så slutar jag med shettisar. Jag försöker sälja ut så mycket jag kan via FB, så håll ögonen öppna. Har sålt en hel del, men det finns en del kvar. Annonserar lite i taget, så det inte blir så mycket att hålla reda på.

Min helt fantastiska underbara Madicken har som sagts förut, väldiga problem med sina tänder. I våras när hon blev "rensad" sist blev hon utdömd, men fick leva kvar tills Lovis blev såld. MEN, Lovis blir inte såld, inte nu iaf. Så nu har jag fått en jättebra fodervärd till Lovan tills hon blir såld och jag är så himla glad, för där får hon allt hon behöver och så hoppas jag såklart att förr eller senare hitta ett toppenhem till henne.

Så återstår det absolut tråkigaste, Madicken. Jag gråter floder, men det hjälper inte alls. Madicken kommer gå vidare till de evigt gröna ängarna, utan krämpor. Så ser jag det.

Vi hörs !

 

2. sep, 2018

Lovis är fortfarande till salu, och nu börjar tiden rinna ut för Madicken. Då blir det problematiskt minst sagt. Lovis kan eller ska inte stå själv.

Jag har en intressent som ska höra av sig ang. Lovis, men det har gått några dagar nu och jag är tveksam om någon affär. Men jag skulle bli jätteglad om så vore.

Ni som läser detta får jättegärna sprida detta vidare.

Lovis kostar 8000 kr och det följer med en bröstsele, träns och grimmor.

Vi hörs !

14. aug, 2018

Nu var det jättelänge sedan jag skrev något här, men så händer det inget speciellt heller. Den här sommarens värmebölja har gjort att jag inte orkat ett dugg annat än att sköta det mest viktiga. Vi har varit hemma hela sommaren men nu när det är lite svalare så tar vi nog ut husbilen en sväng. Och det passar bra nu när betet börjar komma tillbaka, så ingen behöver mata hästarna, bara se till att de har vatten.

Lovis finns fortfarande kvar här hemma. Har haft några förfrågningar, men det har inte lett någonstans. Men jag är fast besluten att sluta med ponnyerna och hoppas hitta ett bra hem till Lovis. Madicken är ovanligt pigg just nu, men skenet bedrar, hon har sina jättedåliga tänder, sin astma och sin troligtvis Chursing så läget för henne är alltannat än bra trots sin glada utstrålning.

Jag har som sagt inget nytt att berätta och slutar nu och hoppas hoppas får Lovis ett nytt hem snart.

Vi hörs !