Läs här vad som händer i Skogsberg

14. aug, 2018

Nu var det jättelänge sedan jag skrev något här, men så händer det inget speciellt heller. Den här sommarens värmebölja har gjort att jag inte orkat ett dugg annat än att sköta det mest viktiga. Vi har varit hemma hela sommaren men nu när det är lite svalare så tar vi nog ut husbilen en sväng. Och det passar bra nu när betet börjar komma tillbaka, så ingen behöver mata hästarna, bara se till att de har vatten.

Lovis finns fortfarande kvar här hemma. Har haft några förfrågningar, men det har inte lett någonstans. Men jag är fast besluten att sluta med ponnyerna och hoppas hitta ett bra hem till Lovis. Madicken är ovanligt pigg just nu, men skenet bedrar, hon har sina jättedåliga tänder, sin astma och sin troligtvis Chursing så läget för henne är alltannat än bra trots sin glada utstrålning.

Jag har som sagt inget nytt att berätta och slutar nu och hoppas hoppas får Lovis ett nytt hem snart.

Vi hörs !

20. jun, 2018

Idag har Distr.vet varit här och rensat tandfickor på Madicken. Hennes tandstatus är nu så dålig att hon månste få somna in. Det är så himla jobbigt att tänka sig att behöva göra det med en häst som bara är 16 år. Nu när hon är nyrensad och raspad och fått antiinflammatorisk och smärtstillande medicin, kan hon gå här ett tag till.

MEN det börjar bli bråttom att hitta ett nytt hem till Lovis. Ingen har hörts av ang. annonsen på henne. Kan iof förstå det, hon har ju inte diplomet men är ändå en kl.1 häst.

Det är superjobbigt att tänka sig att det blir hästlöst här på Skogsberg, men det är tvunget och någon gång måste man sluta.

Vi hörs !

 

 

30. maj, 2018

Här händer det ingenting egentligen, det är alldeles för varmt. Jag vattnar och vattnar, både djur och växter. Måtte vi få lite regn snart.

Den ev köparen till Lovis har dragit sig ur, så nu är hon TILL SALU. Men det är ingen brådska, pållarna går på betet och har det bra, för bra, för t.o.m Madicken börjar bli lite för tjock. Inte har jag lyckats få bort all vinterpäls heller, det var sjutton vad det sitter i år.

Som jag nog skrivit förut, så går jag på valpkurs med Siri varje fredag. Det är roligt och Siri gör framsteg för varje gång. Hon är så lyhörd och lättlärd. Vi har också gått några blodspår med henne, men nu ska hon få vila från dem över sommaren så det inte blir för mycket för henne.

Som ovan, så är Lovis till salu och jag kommer vara jättenoga med var hon hamnar. Det är så svårt det här med att sälja häst. Drar gärna ut på det. Men ni som läster detta och känner till något toppenhem för Lovan, hör av dig till mig på tel: 070-9 92 80 97.

Vi hörs !

3. maj, 2018

Det blir inte speciellt ofta jag skriver härinne, jag tycker att jag har "häcken" full iaf. Så det får bli en snabbuppdatering.

Alla djuren på gården mår bara bra, och det känns såklart skönt. Just nu väntar jag på att få en ruvningsvillig höna, men den som alltid lägger sig flera ggr/år, har inte visat någonting i år. Hon börjar bli lite till åren, så jag vet inte men kanske ruvinstinkten avtar med åldern.

Har tingat avelsägg från en hönsras som heter Maran, de är större än Hedemororna och ger jättefina rödbruna ägg och också större ägg än mina hönor åstadkommer.

Siri/valpen, och jag har börjat på valpkurs. Det är jättemånga år sedan jag gick någon hundkurs, så det är jätteroligt. Vi började i fredags, och kursen pågår åtta fredagar framöver.

Jag har fortfarande mina sista två pållar kvar, den köpare som var intresserad av Lovis har inte hört av sig. Men jag har ju lovat henne att ha Lovis kvar tills hon hör av sig igen.

Hovslagaren har varit här idag, så nu är pållarna fina om hovarna. De går på sommarbetet, men särskilt Lovis har blivit alldeles för tjock, så idag har jag delat hagen så de bara har halva att gå på. Madicken blir tydligen inte tjock på betet heller, bra iof men lite mer hull borde hon ha.

Gubben och jag har varit och tagit första sprutan för TBE, och vi ska ha tre sprutor i år. Tyckte det kunde vara ide då vi båda får fästingar på oss, 1-3 st per år, och man vet aldrig vad de små eländiga krypen bär med sig för smitta.

Allt för denna gången !

20. apr, 2018

Vilket underbart väder det är, det går nästan inte att vara inne för det är bäst att passa på sådana här dagar och njuta av solen.

Alla vi, både djur och människor tar tillvara på de här fina dagarna, ska ju bli sämre har jag hört.

Pållarna fick flytta till sommarhagen idag. Tidigt ? Ja kanske det. Men min vet. tyckte jag skulle flytta dem så tidigt som möjligt, så vänjer de in sig själva på gräset. Och det är knappt något gräs alls just nu, men det brukar växa som sjutton när det väl kommer igång. Så nu hoppas jag det går bra, för nu vill jag inte ha någon fång, det har jag haft tillräckligt av. Dessa båda damer har aldrig haft fång, och Madicken är iaf 16 år.

Någon försäljning har det inte blivit av Lovis, ännu iaf. Det gör inget, eftersom jag egentligen inte vill sälja. Så vi njuter av dagarna tillsammans nu, de kan snart ta slut.

Valpen Siri mår förträffligt. Hon är en mycket klok och sansad valp och sååå lättlärd. Men för säkerhets skull har jag anmält oss till en valpkurs som börjar 27:e april.

Ha det bra ! Vi hörs !