12. dec, 2015

Text

 

Ja tänk hur tokigt det kan bli. Igår skrev jag ett lååångt inlägg här och så gör jag något tok och all text försvann. Så jag gör väl ett nytt försök nu.

Det är mycket nu, hela december egentligen, fast roligt också såklart. Vi har varit på tre julkonserter med barnbarn som medverkande. Först ut var Hannaskolan som var i Nikolaikyrkan, Minna 7 år sjöng i kören där. Sedan var det Karl Johanskolan som var i Conventum kongress och där Maja 14 år sjöng i kören och dansade. Sist ut var Kulturskolan där Ida 9 år går, hon sjöng i kören. Alla konserterna var jättebra. Såå roligt med så musikaliska barnbarn.

Tage har nackat de tre ungtupparna, ja sorgligt nog. Men det gick inte att ha dem kvar längre då det var slagsmål hela tiden och ingen ville köpa dem. Nu är det iaf lugnt i hönsgården. Lilla Sigrid blev lite vilsen några timmar när hennes kullbröder försvann, de var liksom en egen liten flock och nu ska Sigrid ingå i den andra flocken. Men det har gått bra.

Pållarna går här och kan inget annat göra, men de mår bra och det är huvudsaken. Madicken hostar ingenting nu, hon är så pigg. Mina tre minidamer har nu tagit kommandot över stackars Bysen. De kan rent ut sagt vara helt förjäkliga mot honom. Jag ska försöka och inte sätta mänskliga känslor på hästarna, men jag måste säga att jag tycker synd om "killen" ibland.

Snart är det som bekant jul och jag/vi är så gott som klara med klapparna, sååå skönt. Nu är bara frågan var vi ska vara på julafton ? Om Tage blir opererad strax innan jul, ja då får något av barnen ta hand om julfirandet. Men det ser inte ut att bli någon op nu iaf, det skulle ske inom en månad och det har gått mer än en månad. Så vi kan nog fira jul hemma hos oss.

Ha det bra !