24. jan, 2016

Text

Nu börjar det bli långt mellan inläggen på den här sidan, kanske mest beroende på att man "ventilerar" så mycket på Facebook numera. Det är väldigt många som inte uppdaterar sina sidor alls, utan har skaffat sig en sida på FB. Men jag tycker det är så synd, jag gillar iaf att titta runt på andras sidor.

Vi har haft en bister januari med ner till - 22 grader. Brrrr ! Det har inte varit lätt att hålla vattnet från att frysa hos både hästar och höns. Hos hästarna har vi en värmeplatta som väl egentligen är avsedd till höns, under vattenhinken. Och det har funkat riktigt bra, om man inte fyller upp hinken helt. Hos hönsen har jag fått springa och byta vattenkoppar flera ggr om dagen. Har skickat efter en värmeplatta till hönsen, men den tycks visst aldrig komma.

Lovis har haft kolikkänning, och naturligtvis när det var 15-16 grader kallt och lördag kväll. Det är så typiskt. Men vi lyckades häva det själva, så det var nog inte så farligt. Men bara det att behöva bylta på sig som en michelingubbe och sedan ut och promenera med Lovis i kylan och kolsvarta mörkret, brrr igen, för att sedan gå in och bylta av sig, och sedan på`t igen. Och som vanligt när något av djuren blir dåligt, så måste det visst vara helg och kväll. Nu var det bara tur att vi slapp ta ut veterinären.

Jag har anmält Lovis till utställningen den 13:e feb. i ÖPAF´s regi. Det ska bli så roligt och jag hoppas bara vi kommer iväg, att inte kroppen strejkar totalt.

Nu vore det himla trevligt om jag kunde åka och sy klart den vita utställningsgrimman jag håller på att sy till Lovis. Jag ska försöka ta mig i kragen och åka, för det är nog inte så mycket jobb kvar, och så roligt det vore med en egensydd grimma till utställningen.

Pållarna har också blivit fina om hovarna, och det var på tiden. Men ibland är det bara så att inte hovis har tid och då får man ta det som det blir. Själv har jag slutat helt att verka, det funkar inte. Men det händer att jag raspar till dem lite någon gång.

Ha det bra ! Vi hörs !