15. apr, 2016

Text

Oj vad tiden går fort nu. Stoppa tiden ! Jag älskar verkligen våren och vill hålla kvar den länge. Det blommar lite överallt nu och det är så synd att vårblommorna blommar över så fort.

Alla djuren går här och har det bra. Jag tar ut en pålle i taget och går ut och går med den. Lovis har jag använt tömkörningsgjorden på och hon gillar den inte, men det går nog över snart. Jag har även tränat lite ledarskapsövningar med henne då hon varit lite jobbig att gå med, och det har fungerat kanon. Nu har jag en följsam liten dam på promenaderna.

Unni är den som tappar mest päls just nu, hon som brukar vara sist. Fö tycker jag inte att pållarna tappar så mycket, jag borstar och borstar men de ser lika lurviga ut för det.

Madicken har blivit sämre i sin astma och jag har fått medicin åt henne som jag ska ge två gånger om dagen. Hoppas nu det gör nytta. Det är ett luftrörsvidgande preparat så hon ska få lättare att andas. Hon har varit riktigt bra hela vintern, men som sagt nu är det sämre. Men som vetten sa, så reagerar de flesta astmahästar på pollen nu på våren.

Pållarna har också fått sin årliga vaccination. I morgon kommer hovslagaren. Och så ska de avmaskas idag så att jag kan släppa dem på sommarbetet. Jag har sett flera som släppt redan, trots att det inte finns något gräs att tala om, så det är väl så man ska göra kanske. Men jag kommer vänja in mina i lugn takt.

Så är det dags för Madickens tandficksrensning som vi gör en gång i halvåret. Det är så himla besvärligt tycker jag, men vi är ju så illa tvugna att göra det.

Jag har också tittat på hur det ser ut på utställningsfronten och jag tror nog jag ska visa Lovis i alla fall en gång till i år. Var det blir har jag inte bestämt ännu, för de utställningar jag har att välja mellan känner jag inte domaren och vet då inte vilken utställning jag ska välja ???????

Ha det bra ! Vi hörs !