28. apr, 2016

Text

Jaha, snart är det slut på April också, det går sååå fort nu så det gäller att ta vara på tiden och vara ute mycket innan alla flygfän kommer. Lite kallt, javisst, men med bra kläder gör det inte så mycket.

Jag vet inte om jag talat om att Miljökontoret lagt sig i våran gödselhantering ?? Hursom, så är vi nu tvugna att ha container. Bra iof, men grejen är att jag har tre minipållar och de räknas som tre enheter. Om jag hade haft två stora hästar så hade de räknats som två enheter, och då behövs ingen container !?!? Var ligger logiken ? Skiter mina lika mycket som tre stora hästar ? Skulle inte tro det. Men det är ingen idé att krångla med myndigheter. Fast för ett par år sedan fick vi fullt godkänt av Länsstyrelsen, hur sjutton kan två myndigheter tycka så olika ?

Jag har anmält Lovis till ÖPAF´s utställning i juni. Känner inte alls till domaren, så det blir ju lite intressant att se vad hon tycker om shetland, för jag har för mig att hon föder upp fjordingar, men kan ju ha fel förstås.

Häromdagen var jag till en vän och tittade och fotade hennes nyfödda föl, en liten fuxtjej som ska heta Puss di Leva och mamma är Peggy..... På bilden ser det ut som om fölis tänker: "upp med dig mamma, ligg inte här och lata dig då kommer jag ju inte åt mjölkbaren" Hon är en stor och kraftig tjej och himla söt inte utan att man blir lite "fölsjuk"

Men jag ska inte ha fler, det har jag sagt flera gånger och att jag ska göra mig av med pållarna, inte i år men kanske nästa år. Vill se hur Lovis utvecklar sig inför premieringen som 3-åring först. Sedan får jag se.

Allt för denna gången ! Vi hörs !