19. jun, 2016

Text

Så var den stora dagen äntligen här, utställning i Kumla i ÖPAF:s regi. Som alltid väldigt välordnad och trevlig, och inget regn fick vi på oss heller vi som visade på eftermiddagen vill säga.

Lovis var på tå minst sagt när vi lastade ur, men lugnade sig snart. Fast visst, hon var s.a.s på  hugget hela tiden för det fanns ju en del farliga saker att möta när vi "vallade" runt med henne.

Direkt efter lunchuppehållet var det vår tur att äntra ringen. Lovis var ensam i sin klass. Visningen gick sådär, hon skrittade på ordentligt men traven som husse skulle visa gick inte alls. Kanske beroende på att han inte brukar trava med henne, så där har vi lite att träna på.

Hon fick raden 8 7 8 8 7. Hon hade för grov hals och visade INTE upp sin fina trav alls. Traven kan vi som sagt träna på, men den grova halsen får vi/hon nog leva med. Men en tröst kan vara att alla domare inte tycker lika. Vi fick såklart vara med i BIR-ringen också, men där åkte vi ut först av fem, vad säger man om det BIR 5:a eller ?

Så vi har anmält till en Premiering också det här året, allt för tränings skull och när den dessutom går av stapeln i Kvinnersta som vi har så nära till så slog vi till med en anmälan.

Lovis var trött efter utställningen, så på alla bilderna har hon öronen bakåt och en del blundar hon på. Jag tror det var en nöjd pålla som fick komma hem till hagen igen.

 

Vi hörs !