24. jul, 2016

Innehållsrik helg

Vilken underbar sommar vi har just nu, precis som den ska vara men iof liiite i varmaste laget. Men jag klagar INTE, det kunde vara värre, regn t.e.x.

Hästarna har det också väldigt varmt, då kan man skatta sig lycklig att de har en gammal stenladugård att gå in i precis när de vill, för där är det svalt och skönt och inga stickande insekter.

Unni mår så vitt jag kan se, bra. Det går jättebra att ge medicinen, men det är för tidigt att säga om den verkar eller inte. Det får vi se om några veckor.

På lördagen var det så äntligen dags för Tage att stiga till väders per ballong. Det var jättekul att vara med och se hur de gjorde ballongen klar för uppstigning. Alla som skulle flyga fick hjälpa till. När så ballongen "flög" iväg, så följde jag efter följebilen och "jagade ballong". Vi var på alla möjliga och omöjliga vägar som tänkbar landningsplats. Till sist så landade de på en grusväg i Kumla. Allt gick jättebra, men det var dålig vind så de kom som sagt bara till Kumla. Det hade nog varit lite roligare om den flugit över Örebro med lite mer bebyggelse, men man kan inte få allt. Huvudsaken var att det äntligen blev av efter två års väntan.

Efter landningen fick alla som varit med, vara med och packa ihop alla grejer, t.o.m lilla Minna vår sondotter ville vara med och packa så det gick snabbt och elegant.

När så allt var packat och klart, så blev alla som flög för första gången "adlade" i champagne, sedan fick de varsit glas att skåla i. Det var väldigt festligt. Vi samlades innan flygningen kl. 18 och vi var inte hemma i Skogsberg förrän 23:30, det blev många timmar och en superduktig hund som mötte oss med glädje när vi kom hem, inga kisspölar där inte.

Idag, söndag, var vi och firade min brorsson Tobias som fyllt 20 år. Det var också, såklart, väldigt trevligt att träffa bror och svägerska och syster. Det blir lite klent med festdeltagare så här mitt i semestern. Men jag tror att Tobbe var lika glad för det, han skulle iväg och jobba natt.

Avslutar med en bild av vår älskade dotter, dotterdotter och sondotter när vi var på flygfältet och väntade på ballongflygning. En härlig kväll med barn och barnbarn och sonens svärföräldrar som också ville se den "stora händelsen" när Tage skulle flyga ballong.

Vi hörs !