4. aug, 2016

Text

Dagarna rullar på i rasande fart, tänk att det ska vara så jäktigt att vara pensionär !?

Pållarna behöver duschas, alla tre men det kommer alltid saker emellan som är viktigare. Unni har satt vinterpäls och manen är som svinto, hon behöver verkligen duscha och få lite balsam i man och svans. Det hör till hennes sjukdom att bli sådan i päls och man.

Fö så går det jättebra med Unnis medicinering. Nu efter drygt två veckor märker jag att svullnaden över ögonen är nästan borta, och hon är pigg och glad, om inte Madicken mobbar henne förstås. Madicken är brunstig och varje gång det händer är hon så dum vid Unni. Hon får inte komma in i lösdriften, hon får inte äta i någon höhög t.e.x.

Själva har vi kunnat ha lite ledigt igen och åkt ett par dagar med husvagnen. Vi var till Värmland i år igen och Gammelvala i Brunskog. Där och då märkte jag konstiga blåmärken som bara kom utan att jag slagit mig. Har ett kvar på smalbenet som funnits där i snart fyra veckor och gått upp och blött med jämna mellanrum. Åkte till VC och fick konstaterat en ytlig venpropp. Smörjer stället flera gånger om dagen, och nu har det minskat till hälften iaf. Alla blodprover var också normala. Att få en propp anses också ganska normalt för åldern hihi.

Snart, den 13:e, är det dags för kallblodspremieringen på Kvinnersta. Vi ska dit med Lovis för att fortsätta miljöträningen. Katalogen kom idag och vi har nr:1. Så himla bra, då kan man visa henne och sedan kolla på de andra kusarna. Älskar Ardennrarna, så det blir riktigt roligt att se dem.

Tack för idag, slut för idag !