5. okt, 2016

Veterinärbesök

Idag har vi varit till Veterinärstationen med Madicken och Undis. Undis skulle ta blodprov så det var snart avklarat, och så fick hon gå ut i transporten igen. Svar får jag ev. på fredag om hennes medicinering mot Cushing räcker till eller om den måste ändras.

Madicken skulle rensa tandfickor, IGEN, och det var ingen vacker syn i hennes mun inte. Det tog tid att rensa och så fick man slipa lite vassa kanter som hade gett sår i kinderna. Veterinären sade rakt ut, att den här hästens tänder blir hennes död.Så illa är det alltså. Det tar tid att ta till sig. Men, men vi kommer fortsätta ett tag till och se vart vi hamnar.

Madicken fick medicin som ska tas fem dagar nu, inflammationshämmande och smärtstillande. MEN HUR SJUTTON FÅR MAN I HENNE DET ? Har provat med rivet äpple som hon älskar, fick i henne ett par msk. när jag matade henne, men sen blev det stopp. Får fundera ut något, annars får väl vet. skriva ut något annat.

På fredag får jag kanske besked om hur Undis medicinering ligger till. Hoppas, hoppas, att hon svarat på den och vi inte behöver höja medicindosen. Tur iaf att jag har världens bästa häst som kommer springande när jag ropar " Unni kom får du medicin".

Här bredvid: systrarna tv. Madicken och th. Unni.

Vi hörs !