27. okt, 2016

Höst, djur och människor.

Ja nu är iaf hösten här på riktigt."Gubben" krattar löv för brinnande livet och jag far omkring och fixar med allt annat som ska göras innan vintern.

Våra pållar är så pigga och fina så jag knappt tror det är sant. Men jag tror att det lite kyligare vädret gör dem gott. Häromnatten när det regnade som mest så stängde jag in dem i lösdriften. För jag vet hur det blir annars: Unni får inte komma in.

Det är för jäkligt att det ska vara så, men Madicken är "the leader" och de andra har bara att foga sig efter henne.

Men nu, sköna Madde, nu har matte beställt fårgrindar. Jag ska göra en box med dem till Unni så hon får äta och vara ifred, jajamen, då kan ni andra två stå där med lång näsa. För jag hatar mobbing, särskilt djurmobbing. Jag blir alldeles förstörd helt enkelt, så nu tror jag problemet ska vara löst och Unni slipper stå i stallet själv.

Vi är fågelvakter åt grannen som har den fula ovanan att åka till varmare breddgrader så här års. OCH det är inte lite fåglar vi pratar om, det är hundratals fasaner och rapphöns.

Igår när vi kom till voljärerna var vattnet fruset. Ve och fasa ! Det blev till att bära ut vatten till de mest utsatta, för allt var inte fruset. Men, tack o lov, det tinade under dagen och idag funkar vattenledningarna till automaterna igen. Hoppas bara det håller i sig tills de kommer hem.

Mina "pippiar" mår som prinsar, de käkar stuvade makaroner, potatisgratäng och allt som vi äter. Fast mest gillar de stuvningar. I dag fick de potatis/morotsmos som de fullständigt kastade i sig. Just nu är det ruggning på G, så jag får just inga ägg. Naturens gång s.a.s. Och jag drar ner på värpfodret såklart.

Fö så mår matte och husse så bra man kan begära och gör så gott vi kan för att upprätthålla rätt balans i djurhållningen. På lördag kommer hovis, och snart är det dags att ta nya blodprover på Unni.

Om man inte vet var man ska göra av sina pengar, så skaffa hästar !

Vi hörs !