21. jan, 2017

Isgata

Idag har vi ett fantastiskt väder ute, man kan tro att det är vår redan. Överallt är det is, is och åter is. I hästarnas hage är det bedrövligt, så där håller husse på att sanda lite.

Lovis håller på att byta sina framtänder, hon ser ut som ett trasigt spjälstaket i munnen hehe. Hoppas nu att nya tänderna inte ställer till med mer oreda på bettet utan att det håller sig som det är.

Unni mår som en prinsessa, det var länge sedan man såg henne så pigg. Men hon är mager, väldigt mager så jag måste hitta på något att göda upp henne på som inte ger fång tex. Veterinären kommer i veckan och vaccinerar, så jag får ta ett snack med honom.

Madicken, slutligen, går här och har det bra. Hon är inte så grinig på Unni längre, så det måste ha med brunst att göra när hon blir så där dum och grinig på Unni.

I morgon kommer hovslagaren. Inte bästa tiden att verka dem egentligen när det är så mycket is i hagen, men det går ju heller inte att vänta hur länge som helst med verkningen. Så nu är det bara att hoppas att pållarna går på de sandade gångarna tills de kommer till skogen, där det är barmark.

Vi hörs !