19. feb, 2017

Utställningen närmar sig

Nu är det bara knappt två veckor kvar till årets första utställning för oss. Som vanligt blir det inte som man tänkt sig. Jag hade som mål att borsta och klippa lite varje dag på Lovis. I stället lade jag mig med världens ryggonda större delen av förra veckan, och nu tänker jag ta det väldigt lungt och försiktig så jag kan åka den 4 mars.

Hur som helst, jag har klippt Lovis hakskägg med maskin, det trodde jag aldrig skulle gå, men hon var så lugn och duktig. Hennes päls går bara inte att få ordning på,varje borstning känns som att man fått börja om från början igen med dessa virvlar. Ja ja, huvudsaken att jag får ner tuppkammen på ryggen och att halshåret på båda sidor ligger ner i stället för uppåt. Se bild intill.

Nu i början på februari har jag haft minishetlandsponnyer i 23 år, det är alldeles otroligt hur fort tiden går. Först ut var Kajsa-Kavat, ett svart litet sto som fö är mormorsmor till Lovis. Henne fick jag ta bort när hon var 21 år p.g.a Cushing som nu hennes barnbarn Unni har, därför undrar jag såklart om det är ärftligt. Under åren har jag/vi haft sju föl. Några pållar har lämnat oss pga sjukdom, ett par tre är sålda, och nu har vi Kajsas två dotterdöttrar här och dotterdotterdotter.

Vi hörs !