4. jan, 2018

Tandslipning hund

Som det låter så har vi varit och fixat Almas tänder. P.g.a hennes överbett så har underkäkens hörntänder gjort hål i gommen, dessutom hade hon kluvit en hörntand i överkäken, troligen beroende på att det blev för trångt.

Vi fick lämna Alma i morse melan 8:15 och 9:00 och hämta henne mellan 16 och 17, en heldag alltså för detta lilla ingrepp. Alma sövdes ner helt, varför undrar man då. Jag har fixat tandsten på hundar förut och då har det räckt med en lugnande spruta.

Ja iaf så har man tagit tandsten på hörntänderna uppe och slipat alla fyra hörntänderna så att de går fria emot varandra. Nu gåller det att ha koll på gomen så hålen inte blir infekterade, men det borde gå bra hon är så snäll att ha att göra med när det gäller munnen.

Pållarna går här och har det bra, bara lata dagar nu när matte inte är så pigg. Förutom inflammationen i armarna så har jag fått inflammerade tarmfickor, och det go vänner är inte att leka med.

Nu önskar jag mig bara vackert väder, men det ser ut som om det skulle bli det till helgen och då vet ju jag vad jag ska göra. Fota hästarna, för nu var det sååå länge sedan.

Önskar alla ett fortsatt gott nytt 2018