3. maj, 2018

Uppdatering

Det blir inte speciellt ofta jag skriver härinne, jag tycker att jag har "häcken" full iaf. Så det får bli en snabbuppdatering.

Alla djuren på gården mår bara bra, och det känns såklart skönt. Just nu väntar jag på att få en ruvningsvillig höna, men den som alltid lägger sig flera ggr/år, har inte visat någonting i år. Hon börjar bli lite till åren, så jag vet inte men kanske ruvinstinkten avtar med åldern.

Har tingat avelsägg från en hönsras som heter Maran, de är större än Hedemororna och ger jättefina rödbruna ägg och också större ägg än mina hönor åstadkommer.

Siri/valpen, och jag har börjat på valpkurs. Det är jättemånga år sedan jag gick någon hundkurs, så det är jätteroligt. Vi började i fredags, och kursen pågår åtta fredagar framöver.

Jag har fortfarande mina sista två pållar kvar, den köpare som var intresserad av Lovis har inte hört av sig. Men jag har ju lovat henne att ha Lovis kvar tills hon hör av sig igen.

Hovslagaren har varit här idag, så nu är pållarna fina om hovarna. De går på sommarbetet, men särskilt Lovis har blivit alldeles för tjock, så idag har jag delat hagen så de bara har halva att gå på. Madicken blir tydligen inte tjock på betet heller, bra iof men lite mer hull borde hon ha.

Gubben och jag har varit och tagit första sprutan för TBE, och vi ska ha tre sprutor i år. Tyckte det kunde vara ide då vi båda får fästingar på oss, 1-3 st per år, och man vet aldrig vad de små eländiga krypen bär med sig för smitta.

Allt för denna gången !