Ny sida

Hej alla mina läsare. Denna sida har blivit för lång, så gå in på del 2.

Kram !

29.e oktober-19

Oj så länge sedan jag skrev något. Tänkt att tiden går så fort, ju äldre man blir ju fortare går tiden.

Mitt lilla röda strävhår blir inte bättre i sin allergi. Jag känner mig så maktlös när jag inte kan hjälpa henne. Vi fortsätter med sprutorna, nu var tredje vecka. Har pratat med veterinären härom veckan, och blir hon inte bättre än så här, så får vi sätta in kortison, säger hon.

Min yngsta höna som kläcktes i somras är nu 25 veckor gammal och har värpt sina första ägg. Så små och gulliga. De är också brunare än de andra hönornas. Lilla Pip är fortfarande lite utstött, men det går mycket bättre nu iaf. När hon hör mig komma så "skrockar" hon för full hals, sedan följer hon mig innanför staketet och möter mig i dörren för att se vad jag har för godsaker med mig. Hon är så mysig.

Gubben var och besiktigade en av blilarna och husvagnen igår. Ingen gick igenom. Husvagnen fick vi körförbud på därför att det fanns inga som helst bromsar. Det verkar omöjligt kan man tycka. Vi köpte vagnen i april och säljaren borde kollat upp bromsarna. Nu har garantin gått ut på vagnen, så  nu får vi betala själva. In på verkstan med den. Bilen var det inget stort fel på, så det fixar gubben själv.

Ja så är det inte långt till jul och jag ska skicka efter de första julklapparna idag. Det är stora flickorna som samlar på ett speciellt vinglas. Så bra att veta vad man ska köpa.

Allt för denna gången ! Vi hörs !

28 sept.

Oj oj oj, nu var det länge sedan jag skrev någonting här. Ja iof så händer inte så mycket heller av vikt att skriva här. Dagarna går på som vanligt i en rasande fart, och hösten är här. Det har blivit så mycket kallare och gråare ute så det inbjuder inte till några långa promenader heller. Men för hundarnas bästa är man ju så illa tvungen att gå ut i alla fall även om det inte blir så långt. De är nöjda med att gå en liten bit och lukta och läsa dagens nyheter sedan grannhundarna gått där.

Lilla Siri börjar sakta men säkert bli lite bättre i sin allergi, men långsamt går det. Hon får nu en spruta var fjortonde dag. Och allteftersom glesar det ut med sprutor till en gång i månaden. Det har blivit en dyr historia med hennes veterinärbesök, prover och vaccin. Vi har nu fått punga ut med över 10 000 kr, och mer lär det bli. Försäkringsbolaget är inte så snabba med att betala ut ersättning, man får vänta minst en månad. Otroligt dåligt kan man tycka. Det är mycket pengar att ligga ute med.

Så Siri har verkligen blivit en dyr hund, men vad gör man inte för sin allra bästa vän ? Vi kommer göra allt för att hon ska bli så bra som möjligt och förhoppningsvis sluta att klia sig.

Men visst är det konstigt, det är som om oturen förföljer oss, vi ska alltid ha med sjuka djur att göra. De sista åren har varit helt bedrövliga, först med hästarna och nu med hunden. Man kan tycka att det med hästarna skulle vara nog. Men inte då !

Nu får det vara slut för denna gången ! Vi hörs !

 

 

31 augusti -19

Vi har varit på semester med husvagnen till Österlen. Ett resmål som vi pratat om i flera år, men det inte blivit av. Men nu blev det till slut av iaf. 19 aug. kom vi fram till Tobisviks camping som ligger 2 km norr om Simrishamn.

Våra dagar var fulltecknade för allt som vi ville hinna med och se. Tisdagen blev det Mandelmanns Trädgårdar och Kivik. Vi var också till en nationalpark. Sten eller om det var Tors huvud. Inte mycket att se, bara lite sten i en ring, men vi fick en ordentlig promenad iaf.

Onsdagen åkte vi till Lund och hälsade på vårt äldsta barnbarn som läser vid Universitetet där. Hon läser Biokemi, och ska bli Civilingenjör när hon är färdig. Men hon är nu inne på andra året, och hon ska läsa sammanlagt fem år. Efter att vi hälsat på Sara, så åkte vi till Glimmingehus. Kom försent för en guidad tur, men tittade runt lite själva.

Torsdagen var vi till Ystad, åt lunch, och strövade runt i den vackra staden, med hundarna. Hundarna tyckte inte alls det var kul, men vi kunde heller inte låta dem sitta i bilen i värmen. På hemvägen besökte vi Ales stenar, och det var väl inte heller så mycket att se, en 75 m lång skäppssättning. Men det var en fin utsikt däruppifrån. Men som sagt det var varmt, så hundarna var rätt slut när vi kom till bilen igen.

Fredag åkte vi hem. Vi åkte hela vägen så det tog hela dagen för vi stannade ibland så hundarna fick komma ut, fick dricka och lite mat. Själva åt vi mat vid Brahe Hus, samma som när vi åkte ner. (55 - 60 mil)

Vi promenerade väldigt mycket, både i Kiviks hamn, Simrishamns hamn, och ute på sanddynerna. Ute i sanden fanns otaliga hål som kaniner grävt, de var Siri så intresserad av. Vi hittade som tur är inga riktiga kaninbon, då hade det nog blivit liv i luckan, haha.

Österlen är fantastiskt vackert och det finns såklart massor mer att upptäcka, så man vet aldrig, kanske åker vi dit igen.

Vi hörs !

Dessa två bilder har jag tagit vid Mandelmanns trädgårdar när vi var på semester på Österlen.

15 aug-19

Tiden rusar iväg, nu är det nästan höst. Men man fåt ta dagen som den kommer.

Helgen som var så var vi åter på Lunedets Camping utanför Karlskoga. Vi hade turen att få en plats med el på själva campingen den här gången. En plats alldeles nere vid vattnet. Nu var det inget badväder precis, men härligt att sitta och titta utöver sjön.

På fredagen hade vi biljetter till DIGGILOO som var inne i Karlskoga. Föreställningen var jättebra, som vanligt. Mindre bra var att vi fick parkera på ett gärde och fick gå kanske 1 1/2 km. Inte så kul i mitt fall när lårmuskelfästet värkte som tandvärk. Men det gick det med.

Lördagen tog vi långa promenader med hundarna mellan skurarna. Det är så fina promenadvägar på Lunedet, mestadels i skogen. (och mitt lår hade slutat värka) Natten mot söndagen blev det ett riktigt oväder med halv storm och ett otroligt regnande. Då var det svårt att sova, då det dånade i hela vagnen.

På söndag fm packade vi ihop och checkade ut och då minsann kom det fina vädret. Hmm !

Nu på måndag åker vi till Österlen några dagar. Då hoppas vi att vädrets makter är med oss. Har bokat fyra campingnätter och får försöka hinna se så mycket som möjligt av det som finns där. Tisd. har vi biljetter till Mandelmanns trädgårdar på fm. Eftermiddagen åker vi till Kivik. Ondag ska vi åka till Lund och hälsa på vårt äldsta barnbarn som läser vid Universitetet där. Se´n får vi se vad vi mer kan hinna med, då vi åker hem redan på fredagen.

Jag hoppas nu att allt går att genomföra, jag får väl köra iaf. för gubben ramlade i förrgår och fick troligtvis ett revbensbrått på ryggen. Han har förfärligt ont.

Bilden: hittade en ljuslykta som passade bra till en Polarvagn, det ska vara isbjörnar.

Allt för denna gången ! Vi hörs !

23 juli

Vädret idag känns väldigt "tungt", verkar vara åska i luften. Och mina andnigsvägar och lungor reagerar kan man säga, svårare att andas och blir väldigt andfådd. Jag har nyss varit hos astmasköterskan, och hon sade att jag var undermedicinerad, så jag fick en sort till att inhalera. Hoppas den kommer med posten i morgon.

Jag hittade en "grej" på nätet som ska göra att hunden slutar skälla, eller åtminstone skäller mindre. Den går på batteri, och varje gång hunden skäller så kommer en hög ton som bara hunden hör. Den fungerar ypperligt på Alma, hon skäller nästan inte alls nu. Det har blivit så lugnt och skönt. Produkten heter PetSafe. Dessutom har jag pluggat in en apparat i en kontakt som utsöndrar hormoner som verkar lugnande på hund, ungefär som mammans måbrahormoner.

Ja så var vi då tvugna att köpa ny bil, eftersom vi inte får dra husvagnen med RAV4:an. Den är 110 kg för tung, så då blir det med husvagnen 3610 kg och straffas med böter om polisen tar oss, ekipaget får väga högst 3500 kg tillsammans. Och chansen lär vara stor just i sommar då polisen kommer finnas lite varstans utefter vägarna och väga husvagnar och husbilar. Så gäller det ju också att lasta lätt i husvagnen också, vi har bara 156 kg på oss. Nya bilen blev en Audi A3, jättefin bil. Fattas bara draget på den som vi ska få hjälp med snart. Dessutom är bilen mycket starkare än RAV4 an. Ja det här blir nog bra hoppas jag.

Annars händer det inte så mycket här, vi är mest hemma och väntar tills industrisemestern är över, så ska vi ut och campa så vi slipper så mycket folk. Så till dess hinner jag/vi med lite arbete på gården. Det finns hur mycket som helst att göra, bara man vill.

Vi hörs !

17 juli

Oj, nästan en månad har gått sedan jag sist uppdaterade här. Men nu på sommaren är det lite svårt att få tiden att räcka till. Det är mycket att göra, och mycket som händer.

Vi har varit ute ett par svängar med husvagnen. Midsommar firade vi hemma hos vänner, och så har vi varit på Lunedets Camping utanför Karlskoga ett par nätter för att det var Countryfestival där. Åtta timmar nonstop. Vi fick inte plats på riktiga campingen utan fick stå på ett gärde intill festivalområdet. Men det gick bra det med, eftersom vi är vara fricampare.

Förra veckan fick vi hjälp att lägga plåt på ett av uthustaken. Tre dagar tog det, då jag fick vara både barnvakt och hålla i kökstjänsten. Men jag är så tacksam att våra två grabbar tog sig tid att hjälpa oss. Gubben är ju inte ung längre, så det hade tagit evigheter om han varit själv. Han fyllde, gubben alltså, 75 år sista juni.

Husbilen är så äntligen såld. Vi lämnade den till firman vi köpte husvagnen av. Bekvämt och bra, även om vi förlorade pengar på affären. Firman skulle ju ha sin del såklart. Men bra för köparen, då han fick 6 mån. garanti, något som vi inte kunde lämna. Så nu är vi alltså tillbaka till husvagnslivet igen, känns underbart. På bilden intill är det Siri som är nyfiken på vad som händer utanför vagnen.

I början på augusti drar vi iväg till Lunedets Camping igen för Diggilo. Då har vi iaf lyckats få en plats på riktiga campingen. I mitten av augusti drar vi iväg till Österlen där vi också bokat några campingnätter. Vi har biljetter till Manndelmans trädgårdar bl.a. En dag ska vi åka till Lund och besöka vårt äldsta barnbarn Sara som studerar vid universitetet där. Ska bli så roligt att se hur hon bor, och så ska vi ta med henne ut och äta.

Vi hälsade på Lovis häromdagen, hon ser ut att trivas där med sin kompis Maja, som är något större. Hon är fortfarande lite väl tjock, trots att de gick på magert med bete. Typiskt shettisar som kan föda sig på ingenting i stort sett. Det var iaf väldigt roligt att få gosa lite med henne. Och visst kände hon igen matte, hon började med att lukta på mina fickor om det fanns något godis. Och visst gjorde det det. Lite ledsamt efteråt, saknar mina småttingar. Så det är tur att jag har hundarna annars skulle det bli ännu tommare.

Vi hörs !

 

27 juni-19

Nu var det inte länge sedan jag skrev, men så här sent på torsdagskvällen kände jag bara för att skriva lite 🤪 

Fick svar på Siris blodprover idag och det var inte så uppmuntrande precis. Hon är allergisk mot tre sorters förrådskvalster. Som jag trodde alltså, KVALSTER. Vi har ju haft en hund med samma problem så det var inte svårt att gissa. Nu får vi vänta några veckor till, tills ett vaccin tillverkats åt henne. Sedan blir det sprutor för lilla Siri. Hoppas nu bara att det fungerar med sprutor, för säker kan man inte vara. Hon får ju klådstillande medicin varje dag, så klådan är lite bättre iaf.

"lilla pip" är drygt 7 veckor och fortfarande är hon undanskuffad ur flocken. Inte ens mamma höna bryr sig om henne. Jag hoppas kraken växer fort nu.

I veckan har gubben satt bröstpanel i hallen och lagt nytt golv. Laminat. Det blir så himla fint och ljust. Det är roligt att få lite nytt ibland. Hallgolvet var nog säkert över 30 år gammalt.

Nu när jag inte har några hästar att köra, eller köra in så tränar jag parkörning med hundarna 😋Skojar såklart ! Men det går verkligen som två parhästar när jag är ute och går med båda samtidigt. Ni ser ju själva på framsidan vilka fina parhästar jag har.

Siri ska trimmas på måndag. Hon har en otroligt tjock och lång päls och då är det inte särskilt länge sedan hon blev trimmad. Kan inte förstå det. Har aldrig haft en sådan långhårig tax. Men nu ska hon då bli fin.

I morgon ska jag ta in lite potatis från egna landet, första gången i år. Ja om det finns någon potatis förstås. Men ett par plantor blommar iaf.

Så har jag ganska gott om rabarber, så jag ska dela med mig lite till barnen för de vill gärna ha lite. Ägg får jag fortfarande, hönsen har värpt sedan i höstas. De är otroliga. Brukar ju hålla upp då och då. Men här värps det rejält. Får nästan 4 ägg om dagen på 4 hönor.

Allt för idag ! Vi hörs !

 

Siri-lurvtuss 24 juni-19

Hej alla ! Här hos oss lunkar det på som vanligt. På sommaren är det bara sååå mycket att göra, och ibland undrar jag hur länge man egentligen kan hålla på med "gårdslivet" ? Jag älskar detta livet men det blir allt lite mycket ibland, inte såå lite heller egentligen. Jag har försökt att minska ner med blommor osv, men kan såklart inte vara helt utan blommor.

Siri den lilla olyckspåsen har sluppit ifrån sitt otäcka specialfoder och äter nu helt vanlig hundmat. Hon har fått klådstillande medicin. Men det kan ta flera veckor innan den verkar fullt ut. Jag tycker nog att hon kliar sig lite mindre. Men som inte klådan skulle vara nog, så är hundkraken förstoppad. Av vad vet jag inte. Så i morgon ska hon få lite Microlax så får vi se om det släpper. Sedan får jag väl ge henne Phyllisfrön i förebyggande.

Ibland undrar man om det inte skulle vara skönt utan djur och alla besvär det kan ha med sig. Men mitt entydiaga svar är NEJ. Utan djur kan jag lika gärna flytta in på något seniorboende. Mina djur ger mig så mycket och jag älskar att sköta om dem så de mår bra.

"Lilla Pip" är sju veckor i morgon, och hon mår så bra. Det är bara det att hon är så ensam. Mamma höna är inte så värst intresserad av sin avkomma, och de övriga hönorna accepterar henne inte. Så jag tycker så synd om henne, stackars krake säger jag. Hoppas hon växer upp till en stark och ståtlig höna och kan hävda sin plats i flocken.

Ha det bra ! Vi hörs !

Bussresa 28 maj

I går var jag och en väninna på bussresa till Värmland. Först besökte vi Alsters Herrgård och fick en guidning sittandes. Jag har varit där förut så för mig var det mesta bekant, men min väninna hade inte varit där. Kl. 12 åt vi lunch på herrgården, jättegod mat.

Vi åkte sedan vidare till Karlstad och Sandgrund för att titta på Lars Lerins konst. Så många fina tavlor, han är otroligt duktig denne Lars. När vi stod utanför att väntade på bussen så kom Lars, han brukar annars bara vara där efter fyra när det är stängt. Jag tog tillfället iakt och gick och frågade om jag fick ta en selfie med honom, och det gick bra. Det roliga i det hela var att jag innan jag åkte sa åt gubben att jag skulle ta en selfie på mig och Lars, han skrattade och trodde inte på det. Men så blev det alltså iaf.

Min fina taxfröken Siri har varit på återbesök hos veterinären, och får fortsätta att äta detta specialfoder som är sååå svår att få i henne. Nästa besök blir först i slutet på juni. Men jag vet inte om jag vill vänta ända till dess och mer eller mindre tvinga i henne maten. Dessutom har klådan blivit värre. Får jag bestämma så vill jag att veterinären tar ett blodprov snarast för att se vad hon reagerar på, men det går nog inte.

Den enda lilla kycklingen vi fick växer så det knakar. Den är nu drygt tre veckor, och ser ut att kunna bli en höna. Fast det är lite för tidigt ännu att kunna avgöra könet. Hönan och kycklingen går fortfarande för sig själva och det får de nog göra tills kycklingen är sex veckor ungefär.

Jag hade tänkt hälsa på Lovis till helgen, men det kom en del annat i vägen så det får väl bli helgen därpå kanske.

Allt för denna gången. Vi hörs !

18 maj, Spår

Idag har Siri och jag gått första blodspåret för i år. Känner mig så himla nöjd med både hunden och spåret. Vi "lunkade" på i precis lagom takt, och det var ett väldigt "snällt" spår utan en massa ris och skit att snubbla över. Vi kör ett tag till och tränar innan det blir dags att anmäla till Anlagsprovet. Hoppas på att det blir om en månad ungefär.

I hönshuset är det lugnt, ute finns bara tuppen och två hönor. En höna har eget rum med sin enda kyckling. I värpredet ligger en ny höna och surar. Jag står i valet och kvalet om jag ska låte henne ruva eller inte. Om hon får ägg, så kommer det väl någon kyckling om tre veckor ungefär. Och det blir då i juni. Vi hade liksom lite planer med husvagnen, och då är det inte så kul med nykläckta kycklingar. Jag får tänka på saken.

I kväll gäller det. Hur ska det gå för John Lundvik. Håller alla tummar och tår, och hoppas jag kan hålla mig vaken hela festivalen hihi.

Vi hörs !

"Lilla Pip"

Som rubriken säger så har "lilla pip" kläckts. Det är så himla konstigt att det bara blev en kyckling av fem ägg ?? Hönan "Duvan" var verkligen på hela tiden och ruvade. Men idag på 25:e dagen tog jag bort de övriga äggen ifrån henne då de nästan var kalla. Jag kan nänstan ge en hundring för att lilla pip är en tupp, för för det mesta tycks det bli tuppar.

Siri har varit hos veterinär för sin klåda, hon kliar sig mest på halsen och i ansiktet. Dessutom biter hon i klofästena. Hon har nu fått ett specialfoder som hon ska äta 4-5 veckor för att se om hon är foderallergiker. Vi ska på återbesök den 23 maj, men hittills har klådan inte minskat. Det är väl konstigt att det finns sååå många allergiska hundar. Vad är det för fel egentligen ?

Själv har jag varit till optiker och fått en ögonhälsoundersökning. Detta för att jag själv upplever att jag ser allt sämre. Det visade sig att jag har lite gråstarr på båda ögonen. Dessutom har jag förändringar på gula fläcken, mest på vä öga. Fick nya glasögon, men som de sa, de kan inte kompensera felet på gula fläcken fullt ut. Och det märks minsann. Jag ser bättre, men på vä öga är det inte så bra.

Ja, det händer en hel del här. Har varit till en sjukgymnast för mina fötter som jag trodde var början till Hallux Valgus. Men så var inte fallet. Jag har något som heter: Tailors bunion på hö fot. Åldersbetingat och att man inte har haft tillräckligt bra skor. Jag har som sagt tidigare börjat att gå promenader mer och mer, och då fått välgigt ont i särskilt hö fot. Nu fick jag prova ut en specialsula för nersjunkna främre fotvalv, och sedan åka och köpa nya sportskor, pronationsskor, vilket betyder att skorna är "stelare" och inte kan vrida sig som mina gamla skor. Nu hoppas jag verkligen att skorna med den mya sulan är värd sitt pris. För billigt blev det inte.

Vi hörs !

Sista april

Ja tänk att det redan är sista april och träden grönskar, rosorna har fått blad och snart slår äppelträdet ut i blom. Alla vårblommor har blommat över, eller det är helt enkelt för torrt för tex vitsipporna som brukar fylla hästhägen., inte så många blommor där inte.

Jag/vi har inte rivit växthuset som planerat. Man har väl rätt att ångra sig ? Nu finns lite tomatplantor där. Planen är ändå att riva växthuset och köpa ett nytt. litet, lagom till tomater. Från växthuset har vi flyttat ut vindruvsplantan och satt den ute mot vedbodväggen. Så nu får vi se hur den utvecklas där. Hoppas det växer över hela väggen.

Ruvhönan ligger stadigt på sin plats, och jag ser fram emot kycklingar runt 6 maj. Men man vet aldrig, tuppen Bruno kanske inte är fertil, sådant vet man aldrig i förväg. Men jag går i väntans tider, och hoppas på små ulliga gulliga kycklingar.

Siri vår fina underbara lilla dvärgtax är troligtvis allergisk mot något. Troligen foderallergisk. Så nu har hon ett specialfoder som hon hatar, men vi får inte ge henne något annat. Det känns i hjärtat, att se lilla Siri sitta och titta när vi äter och inte kan få smaka en endaste bit. Jag känner mig nästan som en djurplågare. Nu får hon pina sig med det "äckliga" fodret till 23 maj, då veterinären ska göra en utvärdering. Siri äter sitt foder när hon förstår att inget annat bjuds. Ja, det är förfärligt, jag blir så ledsen för hennes skull, hoppas att mardrömmen snart är över och vi vet vad Siri kan äta eller inte. Kanske hon är allergisk mot kvalster som taxen Lisa var ? Ja, vi får se !

Vi hörs !

Ruvhöna

Rolig höna det här 😀Först låg "Duvan" på ägg lite då och då, så jag tänkte att det blir nog inget av det här.  Hon gick upp ett par dagar, men så plötsligt idag när jag kom ut var hon visst redo för ruvningen på riktigt. Så nu har hon fått fem ägg att ruva. Hon ligger "benhårt" nu, platt som en pannkaka. Blir roligt att se om det blir några kycklingar om 3 veckor.

Hon ligger i ett hörn och här får hon ligga tills det börjar närma sig kläckning, då kan jag bara stänga av henne med en nätdörr. Så himla praktiskt.

Vi hörs !

Äntligen vår

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade, men våren har ju kommit och det är mycket att göra ute. Det är så härligt med alla vårblommor som tittar upp lite här och där.

Vi har varit till Loka Brunn en sväng med barn och barnbarn. Det blev en mycket trevlig helg med massor med god mat och dryck, massage och Spa-bad. Rummen var också av bästa sort, mjuka och sköna sängar. Alla verkade supernöjda med vår vistelse på Loka. Det var bara synd att vädret inte var det bästa.

"Nya" husvagnen har kommit hem, och nu gäller det att städa den och plocka in alla grejer från husbilen i den. Inte för att vagnen var ostädad, men jag vill ändå städa den.

En höna är sur, ja hon vill ligga på ägg. Men hon ligger inte så hårt än så hon får bara ha två ägg. Tror inte det blir något av ruvningen, men hönan får väl försöka iaf. Jag vill hellre ha en riktig "surhöna" lite längre fram, då jag kanske köper avelsägg från någon annan ras. Bara för att det vore roligt med en annan färg på äggen.

Gubben har snart plockat bort allt stängsel från hagarna, så det enda som påminner om att det funnits hästar här är ligghallen. Vi har haft flera förfrågningar om sommarbete, men arrendatorn är lovad att få ta hö här, så det blir inga hästar.

Allt för denna gången ! Vi hörs !

 

Kärt återseende

Idag var vi ute på lite utflykt och passade på att hälsa på Lovis, hon var glad och skitig kan man säga 😉Hon verkade trivas bra där med sin lite större shettiskompis som heter Maja, ja egentligen heter hon Regnbågens och någonting som jag glömt. Maja är en gammal shettis, men det funkar fint dem emellan.

Det känns i hjärteroten att inte ha henne kvar, men jag är ändå nöjd med att hon bor så pass nära att man kan hälsa på ibland. 😀👍❤

Vi hörs !

Hej då husbilen

Nu står vår husbil på en firma för försäljning. Det är så bra att få hjälp med att sälja. Visst, vi förlorar en del tusenlappar, men det är ändå värt det. På en firma så får man ju också en viss garanti, sådant som inte vi kan ge. Vi har på samma firma hittat "vår" husvagn, ska bli så kul att få hem den.

Husbilen har vi haft i två år, men det var inte riktigt vår grej, mycket bättre och mysigare i en husvagn.

Vi/jag försöker motionera vovvarna flera ggr/v och såklart behöver vi själva också motioneras. I måndags drog husse iväg med oss till skogen och det var inte alls kul, så himla tunggått i snö och lera. Vi var ute en timma och jag var helt färdig när vi kom hem. Men det tar förhoppningsvis på gumfläsket.

Nu när våren närmar sig med stormsteg ska det bli roligt att se om lökarna jag satte kommer upp. Så ska vi riva växthuset, och flytta vinrankan till någon vägg utomhus. Jag har tröttnat på växthuset, dessutom blev det stora skador på det efter stormen i höstas. Lite drivbänkar ska vi ha iaf.

Må så gott ! Vi hörs !

 

Stamtavlor

Idag är det några plusgrader, men det känns inte det är så rått ute så jag känner knappast för någon promenad idag. Men det gör säkert Siri, så efter lunch får jag väl sparka på mig själv så vi kommer ut.

Sitter och lägger in lite namn i hundarnas stamtavlor, men det var ett tråkigt jobb så ännu så länge finns bara deras föräldrar där. Lägger in lite undan för undan. Kanske finns det någon som är intresserad av taxarnas ursprung.

Senare kommer jag lägga in släkttavla på Skogsbergssläkten, den släkt jag är ingift i. Den första som brukade skogsberg är född någon gång i slutet på 1500-talet, längre har man inte kunnat forska. Det är inte jag som forskat på Skogsbergssläkten, uten en avlägsen släkting i Stockholm.

I kväll gäller det, vem ska vinna Slagerfestivalen. I år tycker jag om flera av låtarna, och vet inte vem jag tycker är bäst. Får se i kväll när man hört låtarna en gång till.

Vi hörs !

 

Semlor, mums !

Idag måste man ju bara äta semlor, trots att jag förbjudit mig själv att äta sötsaker. Men får göra ett undantag, för jag älskar nämligen semlor. Mumms !

Och så har vi då vinter igen, inte roligt alls. Jag som var så glad när vägen här ute nästan torkat upp helt och nu är det ett väldigt besvärligt väglag. Så på med vinterstövlar och broddar när jag och Siri ska ut på promenad. Jag försöker gå ca 3km varannan dag ungefär. Inte så långt, men då får man tänka på att jag inte orkar så mycket mer, jag tycker det är bra så iaf. Lungor och mina kroppsliga besvär ställer också till det. Men de bättre dagarna blir det promenader.

Hönsen har värpt som sjutton sedan i höstas, vi har bara fyra hönor men får för det mesta fyra ägg om dagen. Fattar inte att det är sådan fart på dem, för de får ju inte ngt värpfoder, utan äter ett basfoder som jag sedan blandar i vete och majs i, så blir det en del från hushållet också. Bara det inte blir tvärstopp på äggproduktionen när de börjar rugga. Men tyvärr brukar det vara så.

Vi hörs !

Reflektion

På Facebook kan man hitta många tänkvärda citat, och dessa har jag tagit till mig kanske på grund av ålder. Men oavsett ålder så är det ändå väldigt tänkbara ord.

Det är ingen idé att hålla reda på hur gammal man är, det ändrar sig hela tiden.

Eller

Njut av livet. Man vet aldrig hur länge det varar.

Det är verkligen tänkvärda ord, och jag tycker man ska leva upp till dem, det gör iaf jag.

Vi hörs !

Jobb med hemsidan.

Jag jobbar lite med den här hemsidan då och då, just nu har jag lagt in en sida med de minipållar vi fött upp. Det känns lite ledsamt när jag plockar med bilderna på mina fina hästar. Men livet måste gå vidare, och jag får tänka tillbaka på alla härliga år vi ändå hade med hästarna.

Just nu jobbar jag med att försöka förbättra konditionen och balansen. Planen för året är att spåra med Siri, och starta henne på anlagsprovet i vår, sedan om hon klarar det så kör vi på med prov under sommaren och hoppas såklart på championatet. Men vi får se hur jag mår och hoppas jag orkar genomföra det här på bästa sätt.

Idag är det vår ute, hoppas det håller i sig och inte blir något bakslag med snö igen. Strax ska jag ta ut Siri på en promenad, sedan blir det skid VM på tv. Det är längdåkning idag och det vill jag inte missa. För egen del blev det ingen skidåkning men förhoppningsvis kan det bli nästa vinter.

Vi hörs !

Behåller den här sidan

Som rubriken säger, jag behåller den här hemsidan, den andra blir för dyr. Som pensionär får man se om sina utgifter 🙂Jag får väl försöka utveckla den här sidan med någon eller några nya rubriker för att göra sidan mera intressant.

Livet här rullar på som vanligt, det händer just ingenting. Jag försöker träna upp kondition och styrka i benen för att kunna spåra med Siri, men det går otroligt sakta. Just nu har inte väglaget heller varit det bästa för promenader. Och att gå i skogen med Siri är svårt, det har varit för mycket snö helt enkelt.

Mina fina unghönor värper som sjutton just nu, nästan ett ägg var om dagen. Så roligt. Men de slutar väl värpa när de ska rugga igen kan jag tro.

Allt för idag ! Må så gott !

 

 

 

Ny hemsida

🙂Nu är jag på G med en ny hemsida. Det är jättekul och sidan har de funktioner jag vill ha. Det är mycket jobb med inskanning av bilder, släkttavlor mm och det tar sin tid. Sedan finns det ju annat att göra också så här inför jul, så det får ta den tid det tar.

Fortfarande finns ju denna sida några veckor till innan abbonnemanget går ut. Så jag får väl skriva här också någon gång ibland.

Allt är annars som det brukar så här års med kyla och värk. Så´n tur då att man är pensionär och kan göra lite som man vill och känner.

Siri var på hundtrimmet i tisdags. Hon blev väl inte så fin egentligen, men lite tunnare päls med mindre lockar. Blir hon för kall så får hon väl ha täcke.

Har fått rapport från Lovis nya matte och det tycks gå jättebra. Ja, det kändes så rätt att lämna henne där, där hon troligen får ett jättebra hem.

Nya sidans adress är: skogsbergervalla.dinstudio.se

Allt för idag ! Tack å hej !

Jag ska börja om från början med en ny hemsida, eller blogg där det krävs inloggning för att komma in. Ja varför då då ? Jag vill inte att alla ska kunna läsa tex min släktforskning. Så det blir en sida för familjen helt enkelt.

Annars så rullar det på bra här. Nu känns det verkligen okej att inte ha några pållar kvar. Snart är allt utrensat från stallet, det blir en hel del att slänga, bl.a en himla massa flaskor av olika slag. Tänk vad man samlat på sig genom åren.

R.I.P  Min gamla hovslagare har gått ur tiden, det fick jag se i tidningen i går. Han blev 77 år. Han var otroligt duktig, en riktig hästkarl. Må han vila i frid !

 

Jag börjar om från början med bloggen, för den förra gick inte att kommentera om man ville. Jag vill gärna få kommentarer på mina inlägg.

Kort sammanfattning: Jag har inga hästar kvar här på Skogsberg. Madicken, min kära fina ponny, har seglat vidare till de evigt gröna ängarna. Lovis har fått ett jättebra hem, och jag kan besöka henne när jag vill. Det är såklart tomt utan pållarna, men orkar man inte så är det bästa för dem att gå vidare med ny ägare/eller hästhimlen.

Lilla taxelina Siri har blivit opererad för livmoderinflammation inte ens 10 mån. gammal. Just nu strider jag med försäkringsbolaget om ersättning. MEN, de tänker inte betala och jag orkar inte överklaga. Gjort är gjort, Siri är kastrerad och kommer inte få livmoderinfl. igen. Nu är hon pigg och glad och busigare än någonsin. Just nu förhandlas det på förs.bol. men troligen blir det ingen ersättning eftersom biopsin inte visade 100% inflammation, och trots att inflammationsparametrarna visade skyhöga värden. Ja, ja, vi väntar på svar och jag tror inte det blir någon ersättning. Summa sumarom så gick op på nästan 20 000 kr, men det är smällar man får ta tydligen. Jäkla skit !

Vi hörs !