Stamtavlor

Idag är det några plusgrader, men det känns inte det är så rått ute så jag känner knappast för någon promenad idag. Men det gör säkert Siri, så efter lunch får jag väl sparka på mig själv så vi kommer ut.

Sitter och lägger in lite namn i hundarnas stamtavlor, men det var ett tråkigt jobb så ännu så länge finns bara deras föräldrar där. Lägger in lite undan för undan. Kanske finns det någon som är intresserad av taxarnas ursprung.

Senare kommer jag lägga in släkttavla på Skogsbergssläkten, den släkt jag är ingift i. Den första som brukade skogsberg är född någon gång i slutet på 1500-talet, längre har man inte kunnat forska. Det är inte jag som forskat på Skogsbergssläkten, uten en avlägsen släkting i Stockholm.

I kväll gäller det, vem ska vinna Slagerfestivalen. I år tycker jag om flera av låtarna, och vet inte vem jag tycker är bäst. Får se i kväll när man hört låtarna en gång till.

Vi hörs !

 

Semlor, mums !

Idag måste man ju bara äta semlor, trots att jag förbjudit mig själv att äta sötsaker. Men får göra ett undantag, för jag älskar nämligen semlor. Mumms !

Och så har vi då vinter igen, inte roligt alls. Jag som var så glad när vägen här ute nästan torkat upp helt och nu är det ett väldigt besvärligt väglag. Så på med vinterstövlar och broddar när jag och Siri ska ut på promenad. Jag försöker gå ca 3km varannan dag ungefär. Inte så långt, men då får man tänka på att jag inte orkar så mycket mer, jag tycker det är bra så iaf. Lungor och mina kroppsliga besvär ställer också till det. Men de bättre dagarna blir det promenader.

Hönsen har värpt som sjutton sedan i höstas, vi har bara fyra hönor men får för det mesta fyra ägg om dagen. Fattar inte att det är sådan fart på dem, för de får ju inte ngt värpfoder, utan äter ett basfoder som jag sedan blandar i vete och majs i, så blir det en del från hushållet också. Bara det inte blir tvärstopp på äggproduktionen när de börjar rugga. Men tyvärr brukar det vara så.

Vi hörs !

Reflektion

På Facebook kan man hitta många tänkvärda citat, och dessa har jag tagit till mig kanske på grund av ålder. Men oavsett ålder så är det ändå väldigt tänkbara ord.

Det är ingen idé att hålla reda på hur gammal man är, det ändrar sig hela tiden.

Eller

Njut av livet. Man vet aldrig hur länge det varar.

Det är verkligen tänkvärda ord, och jag tycker man ska leva upp till dem, det gör iaf jag.

Vi hörs !

Jobb med hemsidan.

Jag jobbar lite med den här hemsidan då och då, just nu har jag lagt in en sida med de minipållar vi fött upp. Det känns lite ledsamt när jag plockar med bilderna på mina fina hästar. Men livet måste gå vidare, och jag får tänka tillbaka på alla härliga år vi ändå hade med hästarna.

Just nu jobbar jag med att försöka förbättra konditionen och balansen. Planen för året är att spåra med Siri, och starta henne på anlagsprovet i vår, sedan om hon klarar det så kör vi på med prov under sommaren och hoppas såklart på championatet. Men vi får se hur jag mår och hoppas jag orkar genomföra det här på bästa sätt.

Idag är det vår ute, hoppas det håller i sig och inte blir något bakslag med snö igen. Strax ska jag ta ut Siri på en promenad, sedan blir det skid VM på tv. Det är längdåkning idag och det vill jag inte missa. För egen del blev det ingen skidåkning men förhoppningsvis kan det bli nästa vinter.

Vi hörs !

Behåller den här sidan

Som rubriken säger, jag behåller den här hemsidan, den andra blir för dyr. Som pensionär får man se om sina utgifter LerJag får väl försöka utveckla den här sidan med någon eller några nya rubriker för att göra sidan mera intressant.

Livet här rullar på som vanligt, det händer just ingenting. Jag försöker träna upp kondition och styrka i benen för att kunna spåra med Siri, men det går otroligt sakta. Just nu har inte väglaget heller varit det bästa för promenader. Och att gå i skogen med Siri är svårt, det har varit för mycket snö helt enkelt.

Mina fina unghönor värper som sjutton just nu, nästan ett ägg var om dagen. Så roligt. Men de slutar väl värpa när de ska rugga igen kan jag tro.

Allt för idag ! Må så gott !

 

 

 

Ny hemsida

LerNu är jag på G med en ny hemsida. Det är jättekul och sidan har de funktioner jag vill ha. Det är mycket jobb med inskanning av bilder, släkttavlor mm och det tar sin tid. Sedan finns det ju annat att göra också så här inför jul, så det får ta den tid det tar.

Fortfarande finns ju denna sida några veckor till innan abbonnemanget går ut. Så jag får väl skriva här också någon gång ibland.

Allt är annars som det brukar så här års med kyla och värk. Så´n tur då att man är pensionär och kan göra lite som man vill och känner.

Siri var på hundtrimmet i tisdags. Hon blev väl inte så fin egentligen, men lite tunnare päls med mindre lockar. Blir hon för kall så får hon väl ha täcke.

Har fått rapport från Lovis nya matte och det tycks gå jättebra. Ja, det kändes så rätt att lämna henne där, där hon troligen får ett jättebra hem.

Nya sidans adress är: skogsbergervalla.dinstudio.se

Allt för idag ! Tack å hej !

Jag ska börja om från början med en ny hemsida, eller blogg där det krävs inloggning för att komma in. Ja varför då då ? Jag vill inte att alla ska kunna läsa tex min släktforskning. Så det blir en sida för familjen helt enkelt.

Annars så rullar det på bra här. Nu känns det verkligen okej att inte ha några pållar kvar. Snart är allt utrensat från stallet, det blir en hel del att slänga, bl.a en himla massa flaskor av olika slag. Tänk vad man samlat på sig genom åren.

R.I.P  Min gamla hovslagare har gått ur tiden, det fick jag se i tidningen i går. Han blev 77 år. Han var otroligt duktig, en riktig hästkarl. Må han vila i frid !

 

Jag börjar om från början med bloggen, för den förra gick inte att kommentera om man ville. Jag vill gärna få kommentarer på mina inlägg.

Kort sammanfattning: Jag har inga hästar kvar här på Skogsberg. Madicken, min kära fina ponny, har seglat vidare till de evigt gröna ängarna. Lovis har fått ett jättebra hem, och jag kan besöka henne när jag vill. Det är såklart tomt utan pållarna, men orkar man inte så är det bästa för dem att gå vidare med ny ägare/eller hästhimlen.

Lilla taxelina Siri har blivit opererad för livmoderinflammation inte ens 10 mån. gammal. Just nu strider jag med försäkringsbolaget om ersättning. MEN, de tänker inte betala och jag orkar inte överklaga. Gjort är gjort, Siri är kastrerad och kommer inte få livmoderinfl. igen. Nu är hon pigg och glad och busigare än någonsin. Just nu förhandlas det på förs.bol. men troligen blir det ingen ersättning eftersom biopsin inte visade 100% inflammation, och trots att inflammationsparametrarna visade skyhöga värden. Ja, ja, vi väntar på svar och jag tror inte det blir någon ersättning. Summa sumarom så gick op på nästan 20 000 kr, men det är smällar man får ta tydligen. Jäkla skit !

Vi hörs !