18 maj, Spår

Idag har Siri och jag gått första blodspåret för i år. Känner mig så himla nöjd med både hunden och spåret. Vi "lunkade" på i precis lagom takt, och det var ett väldigt "snällt" spår utan en massa ris och skit att snubbla över. Vi kör ett tag till och tränar innan det blir dags att anmäla till Anlagsprovet. Hoppas på att det blir om en månad ungefär.

I hönshuset är det lugnt, ute finns bara tuppen och två hönor. En höna har eget rum med sin enda kyckling. I värpredet ligger en ny höna och surar. Jag står i valet och kvalet om jag ska låte henne ruva eller inte. Om hon får ägg, så kommer det väl någon kyckling om tre veckor ungefär. Och det blir då i juni. Vi hade liksom lite planer med husvagnen, och då är det inte så kul med nykläckta kycklingar. Jag får tänka på saken.

I kväll gäller det. Hur ska det gå för John Lundvik. Håller alla tummar och tår, och hoppas jag kan hålla mig vaken hela festivalen hihi.

Vi hörs !

"Lilla Pip"

Som rubriken säger så har "lilla pip" kläckts. Det är så himla konstigt att det bara blev en kyckling av fem ägg ?? Hönan "Duvan" var verkligen på hela tiden och ruvade. Men idag på 25:e dagen tog jag bort de övriga äggen ifrån henne då de nästan var kalla. Jag kan nänstan ge en hundring för att lilla pip är en tupp, för för det mesta tycks det bli tuppar.

Siri har varit hos veterinär för sin klåda, hon kliar sig mest på halsen och i ansiktet. Dessutom biter hon i klofästena. Hon har nu fått ett specialfoder som hon ska äta 4-5 veckor för att se om hon är foderallergiker. Vi ska på återbesök den 23 maj, men hittills har klådan inte minskat. Det är väl konstigt att det finns sååå många allergiska hundar. Vad är det för fel egentligen ?

Själv har jag varit till optiker och fått en ögonhälsoundersökning. Detta för att jag själv upplever att jag ser allt sämre. Det visade sig att jag har lite gråstarr på båda ögonen. Dessutom har jag förändringar på gula fläcken, mest på vä öga. Fick nya glasögon, men som de sa, de kan inte kompensera felet på gula fläcken fullt ut. Och det märks minsann. Jag ser bättre, men på vä öga är det inte så bra.

Ja, det händer en hel del här. Har varit till en sjukgymnast för mina fötter som jag trodde var början till Hallux Valgus. Men så var inte fallet. Jag har något som heter: Tailors bunion på hö fot. Åldersbetingat och att man inte har haft tillräckligt bra skor. Jag har som sagt tidigare börjat att gå promenader mer och mer, och då fått välgigt ont i särskilt hö fot. Nu fick jag prova ut en specialsula för nersjunkna främre fotvalv, och sedan åka och köpa nya sportskor, pronationsskor, vilket betyder att skorna är "stelare" och inte kan vrida sig som mina gamla skor. Nu hoppas jag verkligen att skorna med den mya sulan är värd sitt pris. För billigt blev det inte.

Vi hörs !

Sista april

Ja tänk att det redan är sista april och träden grönskar, rosorna har fått blad och snart slår äppelträdet ut i blom. Alla vårblommor har blommat över, eller det är helt enkelt för torrt för tex vitsipporna som brukar fylla hästhägen., inte så många blommor där inte.

Jag/vi har inte rivit växthuset som planerat. Man har väl rätt att ångra sig ? Nu finns lite tomatplantor där. Planen är ändå att riva växthuset och köpa ett nytt. litet, lagom till tomater. Från växthuset har vi flyttat ut vindruvsplantan och satt den ute mot vedbodväggen. Så nu får vi se hur den utvecklas där. Hoppas det växer över hela väggen.

Ruvhönan ligger stadigt på sin plats, och jag ser fram emot kycklingar runt 6 maj. Men man vet aldrig, tuppen Bruno kanske inte är fertil, sådant vet man aldrig i förväg. Men jag går i väntans tider, och hoppas på små ulliga gulliga kycklingar.

Siri vår fina underbara lilla dvärgtax är troligtvis allergisk mot något. Troligen foderallergisk. Så nu har hon ett specialfoder som hon hatar, men vi får inte ge henne något annat. Det känns i hjärtat, att se lilla Siri sitta och titta när vi äter och inte kan få smaka en endaste bit. Jag känner mig nästan som en djurplågare. Nu får hon pina sig med det "äckliga" fodret till 23 maj, då veterinären ska göra en utvärdering. Siri äter sitt foder när hon förstår att inget annat bjuds. Ja, det är förfärligt, jag blir så ledsen för hennes skull, hoppas att mardrömmen snart är över och vi vet vad Siri kan äta eller inte. Kanske hon är allergisk mot kvalster som taxen Lisa var ? Ja, vi får se !

Vi hörs !

Ruvhöna

Rolig höna det här Ler stortFörst låg "Duvan" på ägg lite då och då, så jag tänkte att det blir nog inget av det här.  Hon gick upp ett par dagar, men så plötsligt idag när jag kom ut var hon visst redo för ruvningen på riktigt. Så nu har hon fått fem ägg att ruva. Hon ligger "benhårt" nu, platt som en pannkaka. Blir roligt att se om det blir några kycklingar om 3 veckor.

Hon ligger i ett hörn och här får hon ligga tills det börjar närma sig kläckning, då kan jag bara stänga av henne med en nätdörr. Så himla praktiskt.

Vi hörs !

Äntligen vår

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade, men våren har ju kommit och det är mycket att göra ute. Det är så härligt med alla vårblommor som tittar upp lite här och där.

Vi har varit till Loka Brunn en sväng med barn och barnbarn. Det blev en mycket trevlig helg med massor med god mat och dryck, massage och Spa-bad. Rummen var också av bästa sort, mjuka och sköna sängar. Alla verkade supernöjda med vår vistelse på Loka. Det var bara synd att vädret inte var det bästa.

"Nya" husvagnen har kommit hem, och nu gäller det att städa den och plocka in alla grejer från husbilen i den. Inte för att vagnen var ostädad, men jag vill ändå städa den.

En höna är sur, ja hon vill ligga på ägg. Men hon ligger inte så hårt än så hon får bara ha två ägg. Tror inte det blir något av ruvningen, men hönan får väl försöka iaf. Jag vill hellre ha en riktig "surhöna" lite längre fram, då jag kanske köper avelsägg från någon annan ras. Bara för att det vore roligt med en annan färg på äggen.

Gubben har snart plockat bort allt stängsel från hagarna, så det enda som påminner om att det funnits hästar här är ligghallen. Vi har haft flera förfrågningar om sommarbete, men arrendatorn är lovad att få ta hö här, så det blir inga hästar.

Allt för denna gången ! Vi hörs !

 

Kärt återseende

Idag var vi ute på lite utflykt och passade på att hälsa på Lovis, hon var glad och skitig kan man säga VinkarHon verkade trivas bra där med sin lite större shettiskompis som heter Maja, ja egentligen heter hon Regnbågens och någonting som jag glömt. Maja är en gammal shettis, men det funkar fint dem emellan.

Det känns i hjärteroten att inte ha henne kvar, men jag är ändå nöjd med att hon bor så pass nära att man kan hälsa på ibland. Ler stortGillaHjärta

Vi hörs !

Hej då husbilen

Nu står vår husbil på en firma för försäljning. Det är så bra att få hjälp med att sälja. Visst, vi förlorar en del tusenlappar, men det är ändå värt det. På en firma så får man ju också en viss garanti, sådant som inte vi kan ge. Vi har på samma firma hittat "vår" husvagn, ska bli så kul att få hem den.

Husbilen har vi haft i två år, men det var inte riktigt vår grej, mycket bättre och mysigare i en husvagn.

Vi/jag försöker motionera vovvarna flera ggr/v och såklart behöver vi själva också motioneras. I måndags drog husse iväg med oss till skogen och det var inte alls kul, så himla tunggått i snö och lera. Vi var ute en timma och jag var helt färdig när vi kom hem. Men det tar förhoppningsvis på gumfläsket.

Nu när våren närmar sig med stormsteg ska det bli roligt att se om lökarna jag satte kommer upp. Så ska vi riva växthuset, och flytta vinrankan till någon vägg utomhus. Jag har tröttnat på växthuset, dessutom blev det stora skador på det efter stormen i höstas. Lite drivbänkar ska vi ha iaf.

Må så gott ! Vi hörs !

 

Stamtavlor

Idag är det några plusgrader, men det känns inte det är så rått ute så jag känner knappast för någon promenad idag. Men det gör säkert Siri, så efter lunch får jag väl sparka på mig själv så vi kommer ut.

Sitter och lägger in lite namn i hundarnas stamtavlor, men det var ett tråkigt jobb så ännu så länge finns bara deras föräldrar där. Lägger in lite undan för undan. Kanske finns det någon som är intresserad av taxarnas ursprung.

Senare kommer jag lägga in släkttavla på Skogsbergssläkten, den släkt jag är ingift i. Den första som brukade skogsberg är född någon gång i slutet på 1500-talet, längre har man inte kunnat forska. Det är inte jag som forskat på Skogsbergssläkten, uten en avlägsen släkting i Stockholm.

I kväll gäller det, vem ska vinna Slagerfestivalen. I år tycker jag om flera av låtarna, och vet inte vem jag tycker är bäst. Får se i kväll när man hört låtarna en gång till.

Vi hörs !

 

Semlor, mums !

Idag måste man ju bara äta semlor, trots att jag förbjudit mig själv att äta sötsaker. Men får göra ett undantag, för jag älskar nämligen semlor. Mumms !

Och så har vi då vinter igen, inte roligt alls. Jag som var så glad när vägen här ute nästan torkat upp helt och nu är det ett väldigt besvärligt väglag. Så på med vinterstövlar och broddar när jag och Siri ska ut på promenad. Jag försöker gå ca 3km varannan dag ungefär. Inte så långt, men då får man tänka på att jag inte orkar så mycket mer, jag tycker det är bra så iaf. Lungor och mina kroppsliga besvär ställer också till det. Men de bättre dagarna blir det promenader.

Hönsen har värpt som sjutton sedan i höstas, vi har bara fyra hönor men får för det mesta fyra ägg om dagen. Fattar inte att det är sådan fart på dem, för de får ju inte ngt värpfoder, utan äter ett basfoder som jag sedan blandar i vete och majs i, så blir det en del från hushållet också. Bara det inte blir tvärstopp på äggproduktionen när de börjar rugga. Men tyvärr brukar det vara så.

Vi hörs !

Reflektion

På Facebook kan man hitta många tänkvärda citat, och dessa har jag tagit till mig kanske på grund av ålder. Men oavsett ålder så är det ändå väldigt tänkbara ord.

Det är ingen idé att hålla reda på hur gammal man är, det ändrar sig hela tiden.

Eller

Njut av livet. Man vet aldrig hur länge det varar.

Det är verkligen tänkvärda ord, och jag tycker man ska leva upp till dem, det gör iaf jag.

Vi hörs !

Jobb med hemsidan.

Jag jobbar lite med den här hemsidan då och då, just nu har jag lagt in en sida med de minipållar vi fött upp. Det känns lite ledsamt när jag plockar med bilderna på mina fina hästar. Men livet måste gå vidare, och jag får tänka tillbaka på alla härliga år vi ändå hade med hästarna.

Just nu jobbar jag med att försöka förbättra konditionen och balansen. Planen för året är att spåra med Siri, och starta henne på anlagsprovet i vår, sedan om hon klarar det så kör vi på med prov under sommaren och hoppas såklart på championatet. Men vi får se hur jag mår och hoppas jag orkar genomföra det här på bästa sätt.

Idag är det vår ute, hoppas det håller i sig och inte blir något bakslag med snö igen. Strax ska jag ta ut Siri på en promenad, sedan blir det skid VM på tv. Det är längdåkning idag och det vill jag inte missa. För egen del blev det ingen skidåkning men förhoppningsvis kan det bli nästa vinter.

Vi hörs !

Behåller den här sidan

Som rubriken säger, jag behåller den här hemsidan, den andra blir för dyr. Som pensionär får man se om sina utgifter LerJag får väl försöka utveckla den här sidan med någon eller några nya rubriker för att göra sidan mera intressant.

Livet här rullar på som vanligt, det händer just ingenting. Jag försöker träna upp kondition och styrka i benen för att kunna spåra med Siri, men det går otroligt sakta. Just nu har inte väglaget heller varit det bästa för promenader. Och att gå i skogen med Siri är svårt, det har varit för mycket snö helt enkelt.

Mina fina unghönor värper som sjutton just nu, nästan ett ägg var om dagen. Så roligt. Men de slutar väl värpa när de ska rugga igen kan jag tro.

Allt för idag ! Må så gott !

 

 

 

Ny hemsida

LerNu är jag på G med en ny hemsida. Det är jättekul och sidan har de funktioner jag vill ha. Det är mycket jobb med inskanning av bilder, släkttavlor mm och det tar sin tid. Sedan finns det ju annat att göra också så här inför jul, så det får ta den tid det tar.

Fortfarande finns ju denna sida några veckor till innan abbonnemanget går ut. Så jag får väl skriva här också någon gång ibland.

Allt är annars som det brukar så här års med kyla och värk. Så´n tur då att man är pensionär och kan göra lite som man vill och känner.

Siri var på hundtrimmet i tisdags. Hon blev väl inte så fin egentligen, men lite tunnare päls med mindre lockar. Blir hon för kall så får hon väl ha täcke.

Har fått rapport från Lovis nya matte och det tycks gå jättebra. Ja, det kändes så rätt att lämna henne där, där hon troligen får ett jättebra hem.

Nya sidans adress är: skogsbergervalla.dinstudio.se

Allt för idag ! Tack å hej !

Jag ska börja om från början med en ny hemsida, eller blogg där det krävs inloggning för att komma in. Ja varför då då ? Jag vill inte att alla ska kunna läsa tex min släktforskning. Så det blir en sida för familjen helt enkelt.

Annars så rullar det på bra här. Nu känns det verkligen okej att inte ha några pållar kvar. Snart är allt utrensat från stallet, det blir en hel del att slänga, bl.a en himla massa flaskor av olika slag. Tänk vad man samlat på sig genom åren.

R.I.P  Min gamla hovslagare har gått ur tiden, det fick jag se i tidningen i går. Han blev 77 år. Han var otroligt duktig, en riktig hästkarl. Må han vila i frid !

 

Jag börjar om från början med bloggen, för den förra gick inte att kommentera om man ville. Jag vill gärna få kommentarer på mina inlägg.

Kort sammanfattning: Jag har inga hästar kvar här på Skogsberg. Madicken, min kära fina ponny, har seglat vidare till de evigt gröna ängarna. Lovis har fått ett jättebra hem, och jag kan besöka henne när jag vill. Det är såklart tomt utan pållarna, men orkar man inte så är det bästa för dem att gå vidare med ny ägare/eller hästhimlen.

Lilla taxelina Siri har blivit opererad för livmoderinflammation inte ens 10 mån. gammal. Just nu strider jag med försäkringsbolaget om ersättning. MEN, de tänker inte betala och jag orkar inte överklaga. Gjort är gjort, Siri är kastrerad och kommer inte få livmoderinfl. igen. Nu är hon pigg och glad och busigare än någonsin. Just nu förhandlas det på förs.bol. men troligen blir det ingen ersättning eftersom biopsin inte visade 100% inflammation, och trots att inflammationsparametrarna visade skyhöga värden. Ja, ja, vi väntar på svar och jag tror inte det blir någon ersättning. Summa sumarom så gick op på nästan 20 000 kr, men det är smällar man får ta tydligen. Jäkla skit !

Vi hörs !