Om oss

Vi som bor här på Skogsberg är jag, Else-Marie och min man Tage. Vi är numera pensionärer.

Hit till Skogsberg kom vi 2 maj 1970, då vi övertog gården efter Tages föräldrar. Gården har gått i arv från far till son sedan slutet på 1500 talet. Alla generationerna har varit heltidsbönder, utom vi. Tage arbetade heltid på byggen och brukade jorden på fritiden. Men sedan många år tillbaka har vi haft jorden utarrenderad, vi fick mera fritid på det sättet.

Vi har haft någon sorts djur hela tiden vi bott här, bl.a har vi haft får i många år. Första hästen kom hit 1981, det var ett varmblod som blev min, Else-Maries ridhäst Mirja, därefter kom Mirella dotterns New Forest. 1994 köptes första minishetland med tanke på avel. Åren går och vi med dem och yngre blir vi inte, så nu finns bara två små minisar här. Numera finns som sagt två minisar, hedemorahöns, katt och hund.

Vi har tre barn som sedan länge är utflugna, och sex barnbarn.Äldste sonen Dan är byggnadsarbetare och sambo med Anna som är frisör, tillsammans har de flickorna Minna och Stella. Catrine född 1970 är specialistsjuksköterska/operationssjuksköterska och sambo med Peter som är vaktmästare på DHL, tillsammans har de Sara och Maja. Minstingen Johan är arbetsledare på en byggfirma, gift med Susanne som är undersköterska, tillsammans har de Anton och Ida.

Vi har många intressen, men det största är och förblir djuren. Tages största intresse är jakten, och då särskilt småviltjakt med drivande hund. För mig har det varit aveln på pållarna och utställning, men nu är det nog slut med det. Jag har släktforskat lite på amatörnivå, och forskar lite i perioder.

Båda älskar vi att resa. Vi har rest mycket genom åren, både med flyg och med husvagn i 32 år, men sedan 2017 husbil. Vi har alltid hunden/hundarna med oss när vi åker och campar och de har alltid älskat det.För min del som rest mest har det totalt blivi 25 länder, men nu känner vi att vi är klara med flygresor. Men man ska aldrig säga aldrig, det har jag lärt mig.

Tage har hela sitt yrkesverksamma liv arbetat som byggnadsarbetare/kranförare. Jag har växlat lite, började som hemsamarit/vårdbiträde, vuxenutbildade mig till Läkarsekreterare, slutade mitt yrkesverksamma liv på en högstadieskola som Skolassistent (löner, vikarieanskaffning och mycket mera)

Jag har gått enormt många kurser/studiecirklar, förutom Brukshunsklubbens alla kurser så har jag gått på cirklar i, klädessömnad, vävning, keramik, engelska, foto, fotoredigering, släktforskning och Jägarexamen, jag har även gått på en hovvårdskurs där jag lärde mig verka mina egna hästar, så har jag läst en del cirklar ang. hästeriet. Ja mycket har det blivit och jag har verkligen haft nytta av allt jag lärt mig genom cirklar och kurser. Ja så gick jag en liten kurs i att trimma cockerspaniel.

Nu njuter vi pensionärsliv och trivs väldigt bra med det.